Malzemeler
- 270 gr tereyagi (Oda sicakliginda olacak)
- 1 su bardagi pudra sekeri
- 5 yemek kasigi irmik
- 2 yemek kasigi hindistan cevizi
- 2 yumurta
- 1 kabartma tozu
- 1 Vanilya
- Alabildigi kadar un
Serbeti icin
- 4 su bardagi seker
- 5 su bardagi su
- File badem
- 1 yumurta sarisi
Ilk olarak tereyagi, pudra sekeri, irmik , vanilya ve yumurtamizi iyice karistiriyoruz. Daha sonra , un ve kabartma tozumuzu ekleyip kulak memesi yumusakliginda bir hamur elde ediyoruz. Hamurumuzdan elimizle ufak toplar yapip hafif bastirarak seklini veriyoruz. Sekil verdigimiz seker parelerimizin uzerine yumurta sarisi surup file bademe batiriyoruz. Hazir olan seker parelerimizi firinimizda orta ayarda uzerleri iyice kizarana kadar pisiriyoruz. Firindan ciktiktan sonra serbet sicak olacak sekilde serbetini dokup uzerini aluminyum folyo ile kapatiyoruz. Sabaha kadar serbetini cekmesi icin bekletip afiyetle yiyiyoruz.
Sevgiler
2 comments:
Bunu çok beğendim... Tarifi not ediyorum.
Ellerine sağlık Selen.
Tesekkur ederim Leyla.
Sana simdiden afiyet olsun.:)
Post a Comment