SELEN CAKE BUTIK PASTA
WELCOME TO SELEN'S CAKE HOUSE

Ozel gunleriniz icin Ozel tasarim pasta, cup cake, kurabiye, Turk baklavasi, borek ve Turk yemekleri hazirlanir. Irtibat icin: sibelsah@yahoo.com

Wednesday, February 9, 2011

Pastahane Pogacasi



Malzemeler:
2,5 bardak beyaz un
1 yumurta
Yarım tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı şeker
15 gm (1/3 küp) yaşmaya veya 1 dolu tatlı kaşığı instant kuru maya
Çeyrek (¼) tatlı kaşığı mahlep (kullanılmasa da olur)
150 gram margarin, yumuşak
Çeyrek (¼) bardak soğuk su ( Hamurun kivamina gore arttirabilirsiniz.)

İçi için:
Beyaz peynir ve maydanoz
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
1 fiske şeker

 Yapılışı: 
  Unu, tuzu, şekeri, mahlebi geniş bir kapa alıp yaş mayayı (nohut büyüklüğünde parçalara kırıp) veya kuru mayayı ilave edin. Suyu, yağı ve yumurtayı  ilave ettikten sonra 7-8 dakika kadar yoğurun. Hamurunuz önce ele yapışan bir kıvamda olabilir ancak yoğurma işleminin sonuna doğru, kulak memesi yumuşaklığından çok az daha sert  ve kolay şekil verilecek kıvamda olacaktır. Hazir olan hamurumuzu mayalanmasi icin 3 saat kadar sicak bir ortamda bekletiyoruz. Mayalanan hamurumuzu  12 esit parcaya boldukten sonra diledigimiz sekli verip uzerlerine sekerli   yumurta sarisini surup firinda uzerleri kizarana kadar pisiriyoruz.
Gercekten cok yumusak ve lezzetli bir tarif. Pufuduk pogacalariniz olsun isterseniz hic vakit kaybetmeden deneyin derim:))

Tarif "Kirk Firin Ekmek'ten" alinmistir. ( Gercek pastane ustasinin tarifidir.)


Post a Comment