SELEN CAKE BUTIK PASTA
WELCOME TO SELEN'S CAKE HOUSE

Ozel gunleriniz icin Ozel tasarim pasta, cup cake, kurabiye, Turk baklavasi, borek ve Turk yemekleri hazirlanir. Irtibat icin: sibelsah@yahoo.com

Tuesday, March 13, 2012

Hindistan Cevizli Eti Puf

Merhaba arkadaslar. Uzun bir zamandir evde eti puf yapmak istiyordum fakat bir turlu vakit bulamiyordum. Cok sukur dun aksam icime gelen bir durtuyle ( eti puf yap:)) kollari sivayip girdim mutfaga ve eti puf yaptim. 
Tadini merak edenler icin sunu soyleyebilirim ki hazir olan eti puflarin yerini asla alamaz. O nedenle bence evde ugrasmak yerine caniniz istediginde marketten bir tane alip saatlerce ugrasmaniza gerek kalmadan bu ihtiyacinizi giderebilirsiniz. Tadi eti pufa benzemiyor ama marshmallowlu agizda dagilan guzel bir kurabiye . Kurabiye olarak hafif ve hos. Gecelim tarifimize;
(Tarif Kibele Banu arkadasimizin tarifi)

Malzemeler

Marshmallow icin;
  • 200 gr yumurta aki (5 buyuk boy yumurtaya denk geliyor)
  • 400 gr toz seker
  • 25 gr yaprak jelatin

şeker ve yumurta akı bir tencereye alınır kısık ateşte çırpılarak ısıtılır. mikserle katılaşana kadar ayrı bir yerde çırpılır. jelatin soğuk suda bekletilir yumuşayınca sudan alınır benmari usulu eritilir. Ilıkken köpük karışımına ilave edilir, karıştırılır ve hazırlanan kurabiyelerin üzerine sıkılır. Benmari erimiş ılık  bitter çikolataya ya da hindistan cevizine batırılır dolapta soğutulur.

Kurabiyesi icin;
  • 200 gr oda ısısında tereyağı
  • 1/2 su bardagi pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • yarım çay kaşığı kabartmatozu
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 su bardağı kavrulmuş un kıvamında dövülmüş fındık (Ezilmis olarak bir su bardagi olacak)
  • 1,5 su bardağı un kivamina gore azar azar ekleyerek yoğurun birden eklemeyin
 tereyağı ve pudra şekeri mikserle 2 dakika çırpılır. içine yumurta sarısı eklenir yarım dakika çrpılır. fındık unu eklenir karıştırılır un azar azar eklenerek yumuşak sert olmayan bir hamur yapılır. 30 dakika dolapta dinlendirilir. az unlu zeminde merdane ile yarım cm açılır kalıplarla kesilir. az yağlanmış tepsiye dizilir önceden ısınmış 170 derecedeki fırında pişirilir. 
Simdiden kolay gelsin


 

11 comments:

Birkaselezzet blogspot.com said...

ELLERİNE SAĞLIK CANIM
MMM HARİKA OLMUŞ
:))

Unknown said...

Tesekkur ederim bir kase lezzet.
Sevgiler

Erguvan Vakti said...

Ben bunları yemeye bayılırım küçüklüğümden beri,ellerine sağlık.

Unknown said...

Tesekkur ederim Erguvan Vakti.

Sevgiler

neslinin atölyesi said...

kızım bayılır bunlara tarif için teşekkürler ev yapımı ayrı bir sağlıklı ve lezzetli olur sanırım. sevgiler

Unknown said...

bayilirim ben hindistan cevizine....bir tabak aldim haberin olsun :-))

Unknown said...

Tesekkur ederim neslinin atolyesi. kizina simdiden afiyet olsun:)

Yemek heyecani tum tabak senin olsun:) Afiyet olsun...

Sevgiler

Nigar SARGIN said...

Ellerine sağlık arkadaşım süper görünüyor bir tanecik çaldımmm;)))

Unknown said...

Tesekkur ederim Baharatin Kizi. Afiyet olsun:)

Sevgiler

behlulksn said...

bende yapmak istiyorum ama gözümde büyüyor sizinkiler çok güzel olmuş paylaşım için teşekkürler sevgiler

Unknown said...

Tesekkur ederim Hilal Hanim.
Sevgiler