Malzemeler:
2,5 bardak beyaz un
1 yumurta
Yarım tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı şeker
15 gm (1/3 küp) yaşmaya veya 1 dolu tatlı kaşığı instant kuru maya
Çeyrek (¼) tatlı kaşığı mahlep (kullanılmasa da olur)
150 gram margarin, yumuşak
Çeyrek (¼) bardak soğuk su ( Hamurun kivamina gore arttirabilirsiniz.)
İçi için:
Beyaz peynir ve maydanoz
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
1 fiske şeker
Yapılışı:
Unu, tuzu, şekeri, mahlebi geniş bir kapa alıp yaş mayayı (nohut büyüklüğünde parçalara kırıp) veya kuru mayayı ilave edin. Suyu, yağı ve yumurtayı ilave ettikten sonra 7-8 dakika kadar yoğurun. Hamurunuz önce ele yapışan bir kıvamda olabilir ancak yoğurma işleminin sonuna doğru, kulak memesi yumuşaklığından çok az daha sert ve kolay şekil verilecek kıvamda olacaktır. Hazir olan hamurumuzu mayalanmasi icin 3 saat kadar sicak bir ortamda bekletiyoruz. Mayalanan hamurumuzu 12 esit parcaya boldukten sonra diledigimiz sekli verip uzerlerine sekerli yumurta sarisini surup firinda uzerleri kizarana kadar pisiriyoruz.
Gercekten cok yumusak ve lezzetli bir tarif. Pufuduk pogacalariniz olsun isterseniz hic vakit kaybetmeden deneyin derim:))
Tarif "Kirk Firin Ekmek'ten" alinmistir. ( Gercek pastane ustasinin tarifidir.)
7 comments:
himm harika gorunuyoo ellerine saglik Sibel
supersin Ellerine saglik Sibel bole yakinda olup komsuculuk oynamak vardi ama kismet:)
Sagol canim. Keske yakin olsaydin hemen getirirdim. Biraktin gittin bizi...
Cok guzel gorunuyorlar,birde yanina cay super gider,birden aciktigimi hissettim ;)
Tadi da cok guzel oluyor. Benim aklim hala lahmacunlarda:) Su siralar yogunluktan firsat bulamiyorum ama insaallah en yakin zamanda yapacagim.
Ellerine sağlık çok güzell görünüyor.En kısa zamanda denemeliyim
Teşekkür ederim "Parfesion Cafe". Denedikten sonraki yorumlarınızı bekliyorum:)
Sevgiler
Post a Comment