SELEN CAKE BUTIK PASTA
WELCOME TO SELEN'S CAKE HOUSE

Ozel gunleriniz icin Ozel tasarim pasta, cup cake, kurabiye, Turk baklavasi, borek ve Turk yemekleri hazirlanir. Irtibat icin: sibelsah@yahoo.com

Wednesday, March 21, 2012

Meyveli Tart

Malzemeler
  • 40 gr yumurta sarisi ( 3 buyuk yumurtanin bir tanesinin sarisindan cok azini ayirinca 40 gr oluyor.)
  • 80 gr tozseker
  • 80 gr tuzlu tereyagi
  • 115 gr un
  • 8 gr kabartma tozu
  • Rendelenmis bir limon kabugu
  • Tart kalibi icin yag ve un
Kremasi icin
  • 200 gr kuvertur cikolata
  • 400 gr krema
  • 3 yumurta sarisi
  • Bir tutam kakule ( istege bagli)
Ilk olarak tereyegi ve toz sekeri iyice karistirin. Bir yandan unu, kabartma tozunu elekten gecirin. Tereyagi ve seker karisimi yumusadiginda, yumurta sarilarini, rendelenmis limon kabugunu ve eledigimiz kuru malzemeleri ekleyelim. Hamurumuzu birkac saat buzdolabinda beklettikten sonra 5mm kalinliginda acip unlanmis ve yaglanmis kaliba yayin (Elinizle de yayabilirisiniz). Uzerine cattalla delikler actiktan sonra 160 derecelik firin isisinda 25 dakika pisirin.

Krema icin de; kremanin yarisini kaynatiyoruz. Kaynar haldeyken  karistirmaya devam ederek icerisine cikolatalarimizi ekleyip ocaktan alip, eriyene kadar karistiriyoruz. Karistiktan sonra iliklasmasi icin bir koseye koyuyoruz. Diger tarafta kalan kremamizi mixer ile koyulasana kadar cirpiyoruz. Daha sonra soguyan cikolatamizin icerisine 3 yumurta sarisini koyup iyice karistiriyoruz.  Bu karisimi cirptigimiz kremanin icerisine dokup iyice karistirdiktan sonra sogumus tartlarimizin uzerine yayip diledigimiz meyvelerle susleyip yiyiyoruz:)
Post a Comment