Besamel Soslu Ispanak
Malzemeler
- 1 kg Ispanak
- 1 adet kuru sogan
- 2 dis sarimsak
- Siviyag
- Damak tadiniza gore tuz, karabiber, pulbiber
- Dilimlenmis ekmek
- Rendelenmis kasar peyniri (Uzeri icin)
Uzerine Dokmek icin Besamel sosu
- 2 su bardagi sut
- 2 corba kasigi un (tepeleme olacak)
- 2 yemek kasigi tereyagi ya da margarin.
Yemeklik dogradigimiz ispanaklari genis teflon bir tavada sogan ve sarimsaklarla birlikte suyunu cekene kadar pisiriyoruz, Suyunu cektikten sonra tuzunu ve baharatlarini ekliyoruz. Genis bir borcam tepsiye dilimlenmis ekmeklerimizi diziyoruz. Kavurmus oldugumuz ispanagimizi ekmeklerimizin uzerinin kaplayacak sekilde yayiyoruz. Besamel sosumuz icin de eritigimiz margarinimiz ile unumuzu kisa bir sure kavurduktan sonra sutumuzu ekleyip muhallebi kivamina gelene kadar pisiriyoruz. Hazir olan sosumuzu ispanaklarimizin uzerine yayiyoruz. Son olarakta rendelenmis kasarlarimizi sosumuzun uzerine serpip firinda uzeri nar gibi kizrana kadar pisiriyoruz.
Afiyet olsun.
No comments:
Post a Comment