SELEN CAKE BUTIK PASTA
WELCOME TO SELEN'S CAKE HOUSE

Ozel gunleriniz icin Ozel tasarim pasta, cup cake, kurabiye, Turk baklavasi, borek ve Turk yemekleri hazirlanir. Irtibat icin: sibelsah@yahoo.com

Saturday, October 30, 2010

Avci Boregi



 Malzemeler


Krep Hamuru Icin
  1. 3 yumurta
  2. 2 su bardagi sut
  3. 2,5 -3 su bardagi un ( Kivamina gore ayarlarsiniz)
  4. Tuz
Ic Malzemesi Icin

  1. 500 gr orta yagli kiyma
  2. Iki orta boy ufak dogranmis sogan
  3. 1 yemek kasigi salca
  4. Tuz, karabiber, pulbiber
  5. Siviyag
  6. Ufalanmis ceviz ici ( Istege bagli)
Kizartmak icin

  1. Galete unu
  2. 5 tane yumurta
  3. Siviyag
Un, yumurta, sut ve tuzumuzu mixer ile cirpip krep hamurumuzu hazirliyoruz. Hazir olan hamurumuzdan her seferinde bir kepce dolusu olacak sekilde ( Orta buyuklukte bir kepce) alip isitilmis teflon tavamizda once on yuzu daha sonra arka yuzu olacak sekilde tum kreplerimizi pisiriyoruz. Daha sonra ic malzememezi aynen icli kofte ici hazirlar gibi hazirliyoruz. Ufak dogranmis soganlarimizi kiyma ve yag ile kavurup icerisine salca, ceviz ve baharatlarimizi ekleyip suyunu cekene kadar pisiriyoruz. Ic malzememiz soguduktan sonra her bir krepimizin icerisine yeterli miktarda kiymali icimizden koyup yanlarindan ice katlayip rulo seklinde sariyoruz. Son olarakta, cirpilmis yumurta ve galeta ununa batirip kizgin yagda kizartiyoruz. Afiyet olsun.

Post a Comment