SELEN CAKE BUTIK PASTA
WELCOME TO SELEN'S CAKE HOUSE

Ozel gunleriniz icin Ozel tasarim pasta, cup cake, kurabiye, Turk baklavasi, borek ve Turk yemekleri hazirlanir. Irtibat icin: sibelsah@yahoo.com

Thursday, April 7, 2011

Toffee Bitsli Kurabiye


"English Toffee Bitsli" kurabiyeleri ilk kez denedim. Firindan ilk ciktiginda oldukca yumusak olan kurabiyeler sogudukca sertlesiyor. Tam bir sugar cookie olan toffee kurabiyelerin, karamelizemsi bir tadi var. Chocolate chips kurabiyelerle kiyaslandiginda tad olarak ondan bir adim geride kalir diyebilirim. Acikcasi bana hitab eden bir tat degil ama eger bir English Toffee severseniz , koyu bir fincan kahve ile tam size hitab eden bir kurabiye:)

Kurabiyelerimin yanindaki gulleride royal icing'den yaptim. Dekor olarak hos birer dekor oldular:))

Malzemeler
  • 226 gr tereyagi ya da margarin (2 stick)
  • 1 cup toz seker
  • 1 cup esmer seker
  • 1 cay kasigi vanilya
  • 3 yumurta
  • Yarim cay kasigi tuz
  • 3-1/2 cup un
  • 2 cay kasigi kabartma tozu
  • 2 cay kasigi tartar tozu
  • 1-1/3 cup English Toffe Bits
Tereyagi, esmer seker, toz seker, tuz ve vanilyayi iyice karistiriyoruz. ( Elimizle de yapabiliriz)
Daha sonra yumurtalarimizi ekleyip yogurmaya devam ediyoruz. Yumurtalarimiz iyice karistiktan sonra un, kabartma tozu ve tartar tozunu da ekleyip iyice yoguruyoruz. Tum malzemelerimiz iyice karistiktan sonra Toffe Bitsimizi hamurumuza karistiriyoruz.
Hazir olan hamurumuzdan 1 cay kasigi tepeleme alip yaglanmis ya da yagli kagit serilmis tepsimize dokuyoruz. Onceden isitilmis 160 derecelik firinimizda 10 dakika pisirdikten sonra firindan cikartip sogumaya birakiyoruz.
Afiyet olsun.
Post a Comment