SELEN CAKE BUTIK PASTA
WELCOME TO SELEN'S CAKE HOUSE

Ozel gunleriniz icin Ozel tasarim pasta, cup cake, kurabiye, Turk baklavasi, borek ve Turk yemekleri hazirlanir. Irtibat icin: sibelsah@yahoo.com

Saturday, October 30, 2010

Kalburabasti


Malzemeler                                                                                                     
  1.  1 paket margarin ( 2 stick)
  2. 1 su bardagi siviyag
  3. 1 paket kabartma tozu
  4. 1 paket vanilya
  5. 1 su bardagi yogurt
  6. Alabildigi kadar un 
  7. Ici icin ceviz ici
                  Serbeti icin
  1. 4 su bardagi su
  2. 4 su bardagi seker
Tum malzemeleri karistirip kulak memesi yumusakliginda bir hamur elde edelim. Hamurumuzdan yumurta buyuklugunde bir parca alip elimizle pogaca gibi acalim. Actigimiz bu hamuru kalburun ya da rendenin uzerine hafif bastirarak uzerindeki seklini olusturalim. Icerisine ceviz ici koyup kapatip yaglanmis tepsimize koyalim. Tum hamurumuzu bu sekilde hazirladiktan sonra onceden isitilmis firinimizda pisirelim. Serbet sicak , tatlimiz soguk olacak sekilde serbetini dokelim.

Oldukca guzel bir tatli. Denemenizi tavsiye ederim.
Not: Fotograf internetten alintidir.
Post a Comment