Malzemeler
Hamuru icin;
Hamuru icin;
- Un
- Tuz
- Su
- Ispanak
- Kuru sogan
- Siviyag
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
Hamurunuzun olcusune gore ayarladiginiz ispanaklari yikayip ufak dogradiktan sonra soganla yagda suyunu cekene kadar pisiriyoruz. Pismeye yakin tuz, karabiber ve pul biberi de ekleyip bir iki karistirip altini kapatiyoruz. Ic malzememezi sogumasi icin bir koseye koyuyoruz.
Hamur icin un, tuz ve su ile kulak memesi kivaminda ele yapismayan bir hamur yapiyoruz. Hamurumuzu 15 dakika uzeri kapali olarak dinlendirdikten sonra portakal buyuklugunden biraz az olacak sekilde esit yuvarlaklara boluyoruz. Bu yuvarlaklarin her birini merdanemizle unlu zemin uzerinde yemek tabagi buyuklugunde acarak bir koseye koyuyoruz. Daha sonra derin bir kabin icerisine yaklasik 2 su bardagi siviyagi koyup actigimiz hamurlarimizin ilkini bu yaga batirip cikarip buyuk bir masa da elimizle kenarlarindan tutarak genisletiyoruz. Genisleyen hamurumuzn kalin kenar kisimlarini alip uzerine ic malzememizi her yerine gelecek sekilde yayarak rulo seklinde sariyoruz. Sardigimiz ruloyu da kendi etrafinda dolayarak sarip, yaglanmis tepsimize koyuyoruz. Tum yufkalara ayni islemi yaptiktan sonra boreklerimizi firinda uzerleri kizarana kadar pisiriyoruz.
No comments:
Post a Comment