SELEN CAKE BUTIK PASTA
WELCOME TO SELEN'S CAKE HOUSE

Ozel gunleriniz icin Ozel tasarim pasta, cup cake, kurabiye, Turk baklavasi, borek ve Turk yemekleri hazirlanir. Irtibat icin: sibelsah@yahoo.com

Sunday, March 6, 2011

Cilekli Tart (Strawberry Tart)


Malzemeler

Hamuru icin
  • 250 gr un
  • 1 yumurta
  • 125 gr tereyagi
  • 60 gr pudra sekeri
  • 1 tatli kasigi vanilya
  • 1 cay kasigi kabartma tozu
Kremasi icin

  • 500 gr sut
  • 2 cay bardagi seker
  • 1 cay bardagi un
  • 2 tatli kasigi nisasta
  • 4 yumurta sarisi
  • Vanilya
Ufak parcalara ayirdigimiz soguk tereyagimizi, un, seker, yumurta, vanilya ve kabartma tozu ile karistirip yoguruyoruz. Hamurumuz ele yapismayan ne cok sert ne cok yumusak olan bir kivamda olacak. Hazir olan hamurumuzu folyoya sarip 1 saat kadar buzdolabinda bekletiyoruz. Daha sonra unlanmis tezgahimizda merdane ile 1,5 cm kalinliginda aciyoruz.Tart hamurumuzu 28 cm'lik tart kalibimiza merdanemizin yardimiyla serip kalibimizin ust kismindan fazla hamurlari kesiyoruz. Tart hamurumuzun uzerine her tarafini kaplayacak kadar bir folyoyu yerlestirip onun da uzerine hamurun kabarmamasi icin agirlik olsun diye kuru fasulye ya da nohut dokup 160C derecede 15 dakika pisiriyoruz. Daha sonra tartimizi firindan cikartip uzerindeki nohutlari ve folyoyu kaldirip tekrar firina veriyoruz. Bir 15 dakika da oyle pisirdikten sonra tartimizi firindan cikartiyoruz. (Firinlarin pisirme suresi her firinda farkli olabilecegi icin siz tartinizin yanlarinin hafif kahverengimsi olmasini ve ortasinin yumusak olmamasini referans alarak sureyi ayarlayabilirsiniz.)


Krema icinde tum malzemeleri tenceremizde karistirip muhallebi kivamina gelinceye kadar pisiriyoruz.Hazir olan muhallebimizi surekli karistirarak sogutup tart hamurumuzun uzerine esit sekilde yayip diledigimiz meyvelerle susluyoruz. 
 Buzdolabinda 1-2 saat beklettikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz.

Hepinize afiyet olsun. Umarim begenirsiniz.

Kucak dolusu sevgilerle Allah'a emanet olun








Post a Comment