SELEN CAKE BUTIK PASTA
WELCOME TO SELEN'S CAKE HOUSE

Ozel gunleriniz icin Ozel tasarim pasta, cup cake, kurabiye, Turk baklavasi, borek ve Turk yemekleri hazirlanir. Irtibat icin: sibelsah@yahoo.com

Sunday, April 28, 2013

Kiymali - Pastirmali Ev Pidesi

Bugun sizlere harika bir ev pidesi tarifi verecegim. Tarif sevgili teyzem Zeynep Mantas'a aittir. Bu pideyi denedikten sonra eminim artik disaridan pide almaya son vereceksiniz...

Malzemeler
  • 4 bardak un
  • Sut
  • 7 gr Kuru maya
  • Tuz
  • Seker
  • 2 yemek kasigi siviyag
Hamurumuz icin ilk olarak yogurma kabimizin icerisine toz mayamizi ve 1 silkme tatli kasigi kadar toz sekeri ve bir cay bardagi kadar da ilik sutu alip mayamiz icerisinde eriyene kadar bekletiyoruz. Daha sonra un, tuz ve sivi yagimizi ekleyip kulak memesi kivamina gelinceye kadar sut ilavesi yaparak hamurumuzu yoguruyoruz. Hazir olan hamurumuzu agzi sikica kapali bir sekilde mayalanincaya kadar bekletiyoruz.

Ic malzemesi icin;
  • 500 gr kiyma
  • 1 adet sivri biber
  • 2 orta boy sogan
  • 2 dis sarimsak
  • 2 orta boy domates
  • 1 yemek kasigi salca
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Siviyag ( Kiymaniz yagzis ise eger)
  • Su
Soganlarimizi , biberlerimizi, kabugu soyulmus domateslerimizi, maydanozlarimizi ufak ufak dogruyoruz. Daha sonra ezilmis sarimsak, siviyag, tuz, salca ve baharatlarimizi da ekleyip hepsini elimizle iyice karistiriyoruz. Kiymamizi da bu karisima ekleyip iyice yoguruyoruz. Kiymamizin kivaminin civik olmasi icin de yaklasik 1 su bardagi kadar su ekleyip kiymamizi sulandiriyoruz.

Pastirmali pide icin;
  • Pastirma
  • Rendelenmis kasar peyniri
  • Yumurta
Pidemizin uzerine surmek icin;
  • 1 yemek kasigi yogurt
  • 3 yemek kasigi sivi yag
  • Tereyagi ya da margarin (Firindan ciktiktan sonra uzerlerine surmek icin)
Hamurumuz mayalandiktan sonra hamurdan portakal buyuklugunde parcalar koparip unlanmis tezgahimizda bol unla oval sekilde mumkun oldugunca ince aciyoruz. Actigimiz hamurumuzun ortasina yanlardan az bosluk kalacak sekilde kiymali ic malzememizden boylamasina yayiyoruz. Daha sonra kenarlarini ortaya dogru toplayip resimdeki gibi seklini veriyoruz. Tum pidelerimizi bu sekilde hazirladiktan sonra uste katladigimiz kenar kisimlarin uzerine siviyagi ile karistirdigimiz yogurdumuzdan firca ile hafifce surup yagli kagit serilmis firinimizda 450 F ya da (Turkiye'dekiler icin firininizin yuksek ayarinda) uzerleri kizarana kadar pisiriyoruz. Firindan cikar cikmaz da kenarlarina tereyagi surup  , uzerlerini  folyoyla iyice kapatarak bekletiyoruz.

Pastirmali icin de actigimiz hamurun uzerine pastirmalarimizi yayip, uzerine bol kasar ve cirpilmis bir yumurtayi dokup ayni sekilde pisiriyoruz. Firindan cikar cikmaz da folyoyla iyice kapatarak 10 dakika kadar bekletiyoruz.
Post a Comment