Malzemeler
- 250 gr tereyagi
- 1 yemek kasigi yogurt
- 1 cay bardagi siviyag
- 1 kabartma tozu
- 1 yemek kasigi sirke
- 1 yumurta
- un
Serbeti Icin
- 4 bardak seker
- 4 bardak su
Eritilip sogutulmus tereyagina, yogurdu, yumurtayi, sirkeyi ve siviyagi bir kabin icerisinde karistirip icerisine un ve kabartma tozunu ekleyip kulak memesi yumusakliginda bir hamur elde ediyoruz. Daha sonra hamurumuzu yarim parmak kalinliginda acip cicek kalibimizla kesiyoruz. Kestigimiz sekillerden uste gelecek kismin ortasini ayni kalibin daha ufak boyutuyla kesiyoruz. Kestigimiz ve alt ve ust kisimlari araya yumurta aki surerek yapistirip ortadaki bosluklara da ceviz koyup firinda kahverengilesen kadar pisiriyoruz.
Firindan ciktiktan sonra soguk serbeti uzerine dokup bekletiyoruz.
Tarif Hatice Tulin Ozdemir'e aittir.
No comments:
Post a Comment