SELEN CAKE BUTIK PASTA
WELCOME TO SELEN'S CAKE HOUSE

Ozel gunleriniz icin Ozel tasarim pasta, cup cake, kurabiye, Turk baklavasi, borek ve Turk yemekleri hazirlanir. Irtibat icin: sibelsah@yahoo.com

Wednesday, December 19, 2012

File Bademli Sekerpare


Malzemeler
  • 270 gr tereyagi (Oda sicakliginda olacak)
  • 1 su bardagi pudra sekeri 
  • 5 yemek kasigi irmik
  • 2 yemek kasigi hindistan cevizi
  • 2 yumurta
  • 1 kabartma tozu
  • 1 Vanilya
  • Alabildigi kadar un
Serbeti icin
  • 4 su bardagi seker
  • 5 su bardagi su
Uzeri icin
  • File badem
  • 1 yumurta sarisi
Ilk olarak tereyagi, pudra sekeri, irmik , vanilya ve yumurtamizi iyice karistiriyoruz. Daha sonra , un ve kabartma tozumuzu ekleyip kulak memesi yumusakliginda bir hamur elde ediyoruz. Hamurumuzdan elimizle ufak toplar yapip hafif bastirarak seklini veriyoruz. Sekil verdigimiz seker parelerimizin  uzerine yumurta sarisi surup file bademe batiriyoruz. Hazir olan seker parelerimizi firinimizda orta ayarda uzerleri iyice kizarana kadar pisiriyoruz. Firindan ciktiktan sonra serbet sicak olacak sekilde serbetini dokup uzerini aluminyum folyo ile kapatiyoruz. Sabaha kadar serbetini cekmesi icin bekletip afiyetle yiyiyoruz.

Sevgiler

Post a Comment