SELEN CAKE BUTIK PASTA
WELCOME TO SELEN'S CAKE HOUSE

Ozel gunleriniz icin Ozel tasarim pasta, cup cake, kurabiye, Turk baklavasi, borek ve Turk yemekleri hazirlanir. Irtibat icin: sibelsah@yahoo.com

Friday, September 21, 2012

Semsek

Bugun sizlerle Urfa yoresine ait nefis bir borek paylasacagim insaallah. Tarifimizin adi "semsek", semsek Urfa yoresine ait yoresel bir borek cesidi. Biraz cig boregi de andiran bu borek gercekten cok lezzetli.
Esimin ailesi Urfali oldugu icin kayinvalidem cok sik yapardi semsegi. Kendisinin mutfak kulturu oldukca zengin ve enfes kebaplar, dolmalar yapar... Ben de bugun ondan ogrendigim bu lezzetli tarifi   sizlerle paylasacagim.

Malzemeler
  • 5 su bardagi un
  • 2 yemek kasigi yogurt
  • 2 -3 yemek kasigi siviyag
  • 1 tatli kasigi tuz
  • Su
 Tum malzemelerizi yogurma kabimizda karistirarak kulak memesi kivaminda bir hamur elde ediyoruz. Hamurumuzdan ceviz kadar parcalar alip unlanmis tezgamizda yemek tabagi buyuklugunde aciyoruz. Acilan hamurumuzun yarim kismina ic malzememizi yayip kapatiyoruz.( Eger hamur kesme aparatiniz varsa kenarlarini sekilli olarak ta kesebilirsiniz.) Hazir olan boreklerimizi bol kizgin yagda arkali onlu pisirip afiyetle yiyiyoruz.
Ic Malzemesi
  • 700 gr kiyma
  • 2 orta boy sogan
  • 1 kasik biber salcasi ( Aci ya da tatli tercihinize bagli)
  • Pul biber
  • Kara biber
  • Tuz
  • Maydanoz
  • Siviyag
Soganlarimizi ufak ufak dograyip, kiymamizla birlikte siviyag koydugumuz tavamizda suyunu cekene kadar pisiriyoruz. Daha sonra salca ve baharatlarimiz ile maydanozumuzu ekleyip ocaktan aliyoruz.


Post a Comment