Bugun sizlerle Urfa yoresine ait nefis bir borek paylasacagim insaallah. Tarifimizin adi "semsek", semsek Urfa yoresine ait yoresel bir borek cesidi. Biraz cig boregi de andiran bu borek gercekten cok lezzetli.
Esimin ailesi Urfali oldugu icin kayinvalidem cok sik yapardi semsegi. Kendisinin mutfak kulturu oldukca zengin ve enfes kebaplar, dolmalar yapar... Ben de bugun ondan ogrendigim bu lezzetli tarifi sizlerle paylasacagim.
Malzemeler
- 5 su bardagi un
- 2 yemek kasigi yogurt
- 2 -3 yemek kasigi siviyag
- 1 tatli kasigi tuz
- Su
Tum malzemelerizi yogurma kabimizda karistirarak kulak memesi kivaminda
bir hamur elde ediyoruz. Hamurumuzdan ceviz kadar parcalar alip unlanmis
tezgamizda yemek tabagi buyuklugunde aciyoruz. Acilan hamurumuzun yarim
kismina ic malzememizi yayip kapatiyoruz.( Eger hamur kesme aparatiniz
varsa kenarlarini sekilli olarak ta kesebilirsiniz.) Hazir olan
boreklerimizi bol kizgin yagda arkali onlu pisirip afiyetle yiyiyoruz.
Ic Malzemesi
- 700 gr kiyma
- 2 orta boy sogan
- 1 kasik biber salcasi ( Aci ya da tatli tercihinize bagli)
- Pul biber
- Kara biber
- Tuz
- Maydanoz
- Siviyag
Soganlarimizi ufak ufak dograyip, kiymamizla birlikte siviyag koydugumuz tavamizda suyunu cekene kadar pisiriyoruz. Daha sonra salca ve baharatlarimiz ile maydanozumuzu ekleyip ocaktan aliyoruz.
6 comments:
Ellerine sağlık Sibelciğim. Çok lezzetli görünüyor. bizde buna çiğ börek deniyor. Olsada yesek. Sevgiler...
Sagol Ulku'cum. Ege bolgesinde Cig borek cok meshur. Ozellikle Bozcaada da tadina doyulmuyor.
Sevgiler
Ihmmm .. ne lezzetlisir.
Ellerinize sağlık.
Acıkmış anne Çiğdem
Tesekkur ederim Oglak Kizlari.
Sevgiler
Canim eline saglik olsun..
Harika olur sabah kahvaltida. Tabi benim gibi tembelin yapacagi sey degil.. Sabah kalkma ozurluyum.. Hele ki pazar..
Kizartmalari cok severim..
Afiyet olsun canim..
Hayirli gunler..
Tesekkur ederim Mutfak dili. Sen de kendine tembel diyorsan artik:))
Sevgiler
Post a Comment