SELEN CAKE BUTIK PASTA
WELCOME TO SELEN'S CAKE HOUSE

Ozel gunleriniz icin Ozel tasarim pasta, cup cake, kurabiye, Turk baklavasi, borek ve Turk yemekleri hazirlanir. Irtibat icin: sibelsah@yahoo.com

Tuesday, April 12, 2011

Dilber Dudagi Tatlisi

Dilber dudagi tatlisini cok severim. Uzunca bir zamandir yememistim. Dun canim cekince yogun bir haftamda olmama ragmen usenmedim yaptim. Hepiniz icin de afiyetle yedim ve yemeye devam ediyorum:)
Sevgiler

 
                                                     M A L Z E M E L E R
2 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı sirke
1 fiske tuz
4 su bardağı baklavalık un
250 gr. nişasta (açmak için)
200 gr. ceviz veya fındık (iri dövülmüş)
1,5 paket margarin veya tereyağı
1 yumurta akı

Şerbeti için
5 su bardağı şeker
4 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
10-12 kişilik

H A Z I R L A N I Ş I
Elenmiş unun ortasını havuz gibi açalım.
İçine yumurtaları, sütü, sıvı yağı, sirkeyi, 1
fiske tuzu ekleyip özlü bir hamur yoğuralım.
Hamurdan ceviz iriliğinde 20 parça koparıp
beze yapalım. Üzerlerine nemli bez örterek 1/2
saat dinlendirelim. Bezeleri nişasta serpilmiş
bir zemine koyup üzerlerine nişasta serpelim,
servis tabağı büyüklüğünde açalım. Açılan
her yufkanın üzerine bolca nişasta serperek
10 yufkayı üst üste serelim. Yufkaları hep
birlikte mümkün olduğunca büyüterek ve
yufka gruplarını sık sık alt üst ederek açalım.
Üst üste serilmiş halde bulunan 10 yufkadan
su bardağı yardımı ile yuvarlak parçalar
kesip çıkaralım. İri dövülmüş cevizi yumurta
akı ile karıştıralım. Yuvarlak parçaların bir
kenarlarına cevizli harç koyup diğer kenarları
üzerine çevirelim, kenarlarını bastırmadan
kapatalım. Kalan bezeleri de aynı şekilde
açıp hazırlayarak hafifçe yağlanmış tepsiye
yerleştirelim. Yağı eritip 1 dk. kaynatalım.
Kaynar haldeki yağı kaşık yardımıyla yufkaların
üzerine gezdirelim. Baklavayı 170°C ısılı fırında
altı üstü pembeleşene dek pişirelim. Bu arada
şerbeti hazırlayalım. Şekeri, suyu, limon suyunu
birlikte 10 dk. kaynatarak ateşten alalım.
Baklavayı fırından alıp iyice soğutalım. Üzerine
sıcağa yakın ılıklıktaki şerbeti gezdirelim.
Baklava, şerbetini emene dek tepsinin üzerini
kapatalım.

( Emine Beder'in Tarifidir)
Post a Comment