SELEN CAKE BUTIK PASTA
WELCOME TO SELEN'S CAKE HOUSE

Ozel gunleriniz icin Ozel tasarim pasta, cup cake, kurabiye, Turk baklavasi, borek ve Turk yemekleri hazirlanir. Irtibat icin: sibelsah@yahoo.com

Saturday, April 9, 2011

Brownie


David 'den yine harika bir tarif. Onun tabiriyle "Best Cocoa Brownie" diye tanimladigi brownie tarifi gercekten cok lezzetli. Icerisinde ki yogun kakaodan dolayi yogun bir dark chocolata tadi iceren brownie ozellikle bitter tadindan hoslananlar icin harika bir tat. Ben tam bir dark chocolata hayrani oldugum icin bana hitab eden bir tat. Ozellikle kahve ile harika bir ikili oluyorlar. Simdiden afiyet olsun:)

Malzemeler
  • 141 gr tuzsuz tereyagi
  • 280 gr seker (1-1/4 cup)
  • 82 gr kakao (3/4 cup arti 2 yemek kasigi. Dutch process kakao bulabilirseniz daha iyi olur.)
  • 1/4 cay kasigi tuz
  • Yarim cay kasigi vanilya ozutu
  • 2 buyuk yumurta soguk olacak
  • 66 gr un (1/2 cup)
  • 2/3 cup ceviz ya da pecan
Ilk olarak tereyagi, seker, kakao ve tuzumuzu isiya dayanikli bir kabin icerisine koyup benmari usulu ,tereyagimiz eriyip tum malzemelerimiz iyice karisana kadar benmari ediyoruz. Benmari yaptigimiz malzemelerimize vanilyamizi ekleyip karistiriyoruz. Daha sonra tahta bir kasik yardimiyla iliklasan malzememize yumurtalarimizi teker teker ekleyip iyice yediriyoruz. Son olarakta unumuzu ve cevizlerimizi ekleyip  karistiriyoruz. (Karistirma islemimizin her asamasi tahta kasik ya da spatula yardimiyla yapiliyor.)

Hazir olan karisimimizi 8"lik yaklasik 21 cm'lik kare kek kalibimiza ( kalibin icini yaglayip tabanina yagli kagit seriyoruz.) esit sekilde yayiyoruz. Onceden isitilmis 160 derecelik firinimizda pisiriyoruz.

Afiyet olsun

Post a Comment