SELEN CAKE BUTIK PASTA
WELCOME TO SELEN'S CAKE HOUSE

Ozel gunleriniz icin Ozel tasarim pasta, cup cake, kurabiye, Turk baklavasi, borek ve Turk yemekleri hazirlanir. Irtibat icin: sibelsah@yahoo.com

Wednesday, March 16, 2011

Macaron

Uzunca bir suredir yapilacaklar listesinde bekleyen macaron tarifimi en sonunda bugun gerceklestirdim. Tarifi Clement'in klasik macaron tarifi. Daha once "David Lebovitz'in" kakaolu tarifini denemistim ama cok begenmemistim. Bence Clement'in tarifi daha guzel.

Tadi bizim acibadem kurabiyemizi andiran macaronlar badem severler icin hos bir tat . Ama benim gibi bademle cok araniz yoksa sizi cok fazla etkilemeyeceginden eminim. 

Macaronlarin farkli cesitleri var, kakolu, fistikli ya da renklendirilmis ...Goz ve damak tadiniza hitab eden bir cesidini deneyebilirsiniz.

Malzemeler
  • 1-1/4 cup pudra sekeri
  • 1 cup toz badem
  • 1/4 cup arti 2 tablespoon (Yemek kasigi) yumurta aki (Oda sicakliginda olacak)
  • Bir cimdik tuz
  • 1/4 cup seker
Ilk olarak pudra sekeri ve toz halinde cekilmis bademimizi bir kabin icerisine eleyip karistiriyoruz. Daha sonra yumurta beyazlarimizi tuz ile mixerimizde cirpiyoruz. Cirpma islemimiz devam ederken toz sekerimizi ekleyip yumurta aklarimiz kar gibi olup kabi cevirdigimizde dokulmeyecek kivama gelinceye kadar cirpmaya devam ediyoruz. Hazir olan yumurta aklarimizi onceden karistirdigimiz kuru malzemelerimizle bir spatula yardimiyla yumurta aklarini sondurmeden karistiriyoruz. Hazir olan karisimimizi bir sikma torbasi yardimiyla yagli kagit serilmis tepsimize 2,5 cm genisliginde daireler seklinde sikiyoruz.( Her dairenin arasinda bosluk birakarak bu islemi yapiyoruz. Eger bosluk birakmazsak pisme sirasinda kabarirken birbirlerine yapisirlar.)
Hazir olan macaron hamurlarimizi tepside uzerleri kuruyuncaya kadar yaklasik iki saat kadar beklettikten sonra onceden isitilmis 160C'lik firinimizda 10-11 dakika pisiriyoruz. (Tarifin orjinalinde Macaronlarimizi firina koyduktan sonra firinin kapagini tahta bir kasik yardimiyla cok hafif aralayip  5 dakika sonra tepsimizi arkasi one gelecek sekilde cevirmemiz soyleniyor. Ancak ben bunu uygulamadan direkt 12 dakika pisirip firindan cikardim.)

Macaronlarimiz once sisecek daha sonra da yanlardan firfir yapacak. Firfirlari gordugunuz zaman pisme islemi bitmis ya da bir iki dakika kalmis demektir. 

Hazir olan macaronlarimizi tepsimizden cikardiktan sonra esit buyuklukte olanlari birbirleri ile esleyip aralarina Clement'in yaptigi gibi "Italian Buttercream"( Buttercream sirf yagdan ve sekerden olusan bir krema oldugu icin damak tadimiza uygun bir secenek degil)  ya da benim yaptigim gibi :) "Findik ezmesi" surerek birbirlerine yapistirdiktan sonra afiyetle yiyebilirsiniz.

Not: Tarifin orjinalinde yumurta aklarini bir gece oda sicakliginda agzi acik olarak kurumasi icin bekletin diyor. Ancak ben bir gece bekletmeden yaptim. Dilerseniz siz bekletebilirsiniz.)





8 comments:

İkiz Annesi said...

Bu tarifini bekliyordum açıkçası:)
Çok severim ama yapmayı denememiştim tarifinle en yakın zamanda deneyeceğim.
Seninkiler güzel görünüyor ellerine sağlık canım:)

Unknown said...

:))) Keske yakin olsaydin sana ikram ederdim. Clement'in tarifi gercekten sorunsuz bir tarif. Denedikten sonra ki yorumlarini bekliyorum:). Tesekkur ederim.

Sevgiler

canimçektipişirdim said...

tam sizi izlemeyi düşünüyordum sitenizi inceliyordum,bloguma bi bakayım dedim siz beni izlemişsiniz:)kalp kalbe karsı durumu:)tariflerinizin hepsi birbirinden güzel hangisine yorum bıraksam sasırdım..makaronlarda harika bende denemeyi düşünüyorum..

Unknown said...

Merhabalar. Ben de sanattir yemek blogunu ziyaret edince sizin blogunuzu gordum. Demek ki o esnada siz de benim blogumdaydiniz. Tanistigimiza memnun oldum. Tesekkur ederim. Sizin de cok guzel tarifleriniz var.Insaallah tekrar gorusmek uzere hoscakalin.

Selam ve sevgi ile..

çeşnici Handan said...

Çok severim ama hiç denemedim ve cesaret edemedim şimdi görünce acaba denesem mi dedim. Nefis olmuşlar ellerine sağlık afiyetler olsun.

Unknown said...

Cok tesekkur ederim. Clementin tarifi sorunsuz bir tarif ama yumurta aki olan cesitler senin de bildigin gibi genelde riskli olabiliyor.
Denedikten sonra ki yorumlarini simdiden merak ediyorum:))

Sevgiler

egeden tatlı tarifler said...

makaron yapmayı iki haftadan beri düşünüyordum ama her yerde tarifler çok zor gözüküyor.İyiki blogunuza rastladım yarın hemen deneyeceğim.Çok güzel gözüküyor elinize sağlık :)

egeden tatlı tarifler said...

makaron yapmayı iki haftadan beri düşünüyordum ama her yerde tarifler çok zor gözüküyor.İyiki blogunuza rastladım yarın hemen deneyeceğim.Çok güzel gözüküyor elinize sağlık :)