SELEN CAKE BUTIK PASTA
WELCOME TO SELEN'S CAKE HOUSE

Ozel gunleriniz icin Ozel tasarim pasta, cup cake, kurabiye, Turk baklavasi, borek ve Turk yemekleri hazirlanir. Irtibat icin: sibelsah@yahoo.com

Wednesday, March 2, 2011

Icli Kofte


Malzemeler

  • 500 gr ince bulgur
  • 1 orta boy kuru sogan
  • 1 yemek kasigi biber salcasi
  • 250 gr yagsiz  kiyma
  • 1 yumurta
  • Un
  • Tuz

Ic Malzemesi

  • 500 gr kiyma
  • 3 adet orta boy sogan
  • 150 gr margarin
  • Tuz
  • Karabiber, pul biber
  • Ceviz ( istege gore)
Bulgur olmadan yasayamam diyenler sinifina giren biri olarak bulgurlu her yemegin hastasiyim adeta. Icli kofte de ilk favorilerim arasinda. Bizim ailede icli koftenin ustasi annemdir. Her cani isteyen anneme kosar. Canim annem bir oturusta 200 tane kofte yapacak kadar sabirli ve maharetlidir. Ben icli kofte konusunda annem kadar cok usta degilim. 

Normalde disi etli olan koftemin renginin daha kirmizi olmasi gerekirdi ama ne yazik ki tatli biber salca stogum tukenmisti ve elimde aci salcam oldugu icin ondan da ancak kasik ucu ile koyabildim. Ama tadi oldukca guzel oldu.

Simdiden afiyet olsun :)

Ilk olarak koftemizin ic harcini hazirlayip donmasi icin dolaba koyuyoruz. Bunun icin ufak ufak dogranmis soganlarimizi, kiymamizi, margarin ve baharatlarimizi kiymamiz suyunu cekene kadar orta ateste pisiriyoruz.
Bulgurumuzu derin bir kapta islatip yarim saat kadar dinlendiriyoruz. Daha sonra rendelenmis sogan, kiyma,salca, yumurta ve tuzumuzu ekleyip yogurmaya basliyoruz. Bu esnada bir taraftan yogururken diger taraftan da unumuzu ( Gerekli olan miktara gelinceye kadar) ekleyip her seferinde elimizle azar azar su alarak kivamina gelinceye kadar yoguruyoruz. Hamurumuz sakiz gibi olup ele yapismiyor ve birbirini tutuyorsa kivami tutmustur.
 Yumurta buyuklugunde hamur alip elimizi suya batirip ortasini isaret parmagimizla yavas yavas aciyoruz. Ortasini actigimiz hamurumuzu daha da inceltmek icin suya batirdigimiz bas parmagimizi koftemizin yan duvarlarina hafif hafif bastirarak koftemizi mumkun oldugunca inceltiyoruz. Daha sonra donmus olan ic harcimizdan yeterli miktarda koyup islattigimiz elimizle agiz kismini kapatip iki avucumuzun arasinda son seklini veriyoruz. Koftelerimizi pecete serili bir tabak icerisine koyup suyunu cekmesi icin bekledikten sonra bol miktarda kizgin yag icerisinde surekli cevirerek kizartiyoruz.

2 comments:

Sanattryemek said...

sanirim annenizin tarifi, supersiniz annenizi aratmiyacak cinsten yani:)harika gorunuyolar elinize saglik bu icli kofte hangi yoreye ait acaba

Unknown said...

Tesekkur ederim. Begenmene sevindim. Benim anne tarafim Malatyali. Bu tarifte o yoreye ait.