SELEN CAKE BUTIK PASTA
WELCOME TO SELEN'S CAKE HOUSE

Ozel gunleriniz icin Ozel tasarim pasta, cup cake, kurabiye, Turk baklavasi, borek ve Turk yemekleri hazirlanir. Irtibat icin: sibelsah@yahoo.com

Thursday, November 25, 2010

Yumurtali Kofte (Spicy Egg & Bulgur Kofte)

It is a type of a traditional Turkish kofte just like cig kofte. That includes; bulgur, onion, garlic, scallion, parsley, red pepper, black pepper, tomate paste, pepper paste, salt, egg. I think you will like it.


4 Kisilik Yumurtali Kofte Icin Gerekli Malzemeler
  1. Koftelik bulgur. Burada kisi basi bir avuc dolusu bulgur kullanarak olcuyu cok rahat belirleyebilirsiniz.
  2. 1 adet kuru sogan
  3. 4 dis sarimsak( Ezilmis)
  4. 2 yemek kasigi dolusu domates salcasi
  5. 1 yemek kasigi tatli biber salcasi( arzuya gore aci da kullanabilirsiniz ama miktari azaltarak)
  6. yarim demet maydanoz(ince ince dogranmis)
  7. 4 adet yesil sogan( ince ince dogranmis)
  8. Tuz, karabiber ve pul biber.
  9. Kisi basi 1 yumurta 
  10. Yumurtayi pisirmek icin bir bucuk cay bardagi ( istege gore artabilir) siviyag
Genis bir tepside bulgur, ufak dogranmis kuru sogan, sarimsak, salca ve baharatlari arada su ekleye ekleye elinizle aynen cigkofte gibi yogurun. Kivamina geldiginde ( bulgur yumusamis olacak) ince ince dogradiginiz maydanoz ve yesil soganlari icine ekleyip avucunuzla iki avuc dolusu su ekleyip cok ezmeden bir - iki kez yogurun. daha sonra yumurtalari az miktarda tuz ile iyice cirpip isinmis yagda iyice pisirin. Pisen yumurtalari da kofteye ekleyip ufalana kadar karistirin. Kofteniz afiyetle yenmeye hazir.
Post a Comment