Malzemeler
- 40 gr yumurta sarisi ( 3 buyuk yumurtanin bir tanesinin sarisindan cok azini ayirinca 40 gr oluyor.)
- 80 gr tozseker
- 80 gr tuzlu tereyagi
- 115 gr un
- 8 gr kabartma tozu
- Rendelenmis bir limon kabugu
- Tart kalibi icin yag ve un
Kremasi icin
- 200 gr kuvertur cikolata
- 400 gr krema
- 3 yumurta sarisi
- Bir tutam kakule ( istege bagli)
Ilk olarak tereyegi ve toz sekeri iyice karistirin. Bir yandan unu, kabartma tozunu elekten gecirin. Tereyagi ve seker karisimi yumusadiginda, yumurta sarilarini, rendelenmis limon kabugunu ve eledigimiz kuru malzemeleri ekleyelim. Hamurumuzu birkac saat buzdolabinda beklettikten sonra 5mm kalinliginda acip unlanmis ve yaglanmis kaliba yayin (Elinizle de yayabilirisiniz). Uzerine cattalla delikler actiktan sonra 160 derecelik firin isisinda 25 dakika pisirin.
9 comments:
görüntüsü çok hoş eminim tadıda öyledir ellerinize sağlık...
resam gibi yapmışsınız bu ne güzellik bayıldım bayıldım ellerinize sağlık sevgiler
Cok tesekkur ederim Selyar.
Tesekkurler Asiye Hanim. Cok kibarsiniz.
Sevgiler
görüntü çok hoşş harikasınız
Cok tesekkur ederim Pastabahcem.
Sevgiler
tablo gibi... çok lezzetli görünüyorlar ellerine sağlık canım:)
Eline saglik olsun . Bayilirim bu tada ama bir turlu yapamadim. Daha dogrusu 7 sene once yapmisdim sonuc husran olunca bir daha denemedim. Boyle gorunce heves ediyorum ama..))
Sevgiler..
ellerine saglık.tam mevsimlik bir pasta olmuş.
Fatma Hanim, tesekkur ederim.
Mutfak Dili, cok tesekkur ederim. Sen sansini tekrar dene bence:))eminim guzel olur.
Eylemin Mutfagi cok tesekkur ederim.
Sevgiler
Post a Comment