SELEN CAKE BUTIK PASTA
WELCOME TO SELEN'S CAKE HOUSE

Ozel gunleriniz icin Ozel tasarim pasta, cup cake, kurabiye, Turk baklavasi, borek ve Turk yemekleri hazirlanir. Irtibat icin: sibelsah@yahoo.com

Sunday, April 24, 2011

Steelhead Baligi

Amerika'da yasayan Turklerin en onemli sikintilarindan bir tanesi de balik sikintisi. Balik cesidi oldukca fazla olmasina ragmen bizim damak tadimiza uygun balik ne yazik ki yok gibi birsey. Buradaki baliklar cok tatsiz ve yavan. Ama en sonunda lezzetli bir balik bulabildim. Steelhead (Celik kafa) baligi. Alisveris yaparken cok taze ve canli gozuktugu icin ilgimi cekince hadi bir de bunu deneyelim dedik ve aldik. Iyi ki de almisiz. Tadi cok hosumuza gitti. Sozu cok fazla uzatmadan  ben tarifime geceyim.

Malzemeler
  • Iki buyuk boy steelhead baligi
  • 1 buyuk boy kuru sogan
  • 5 dis sarimsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kekik
  • 3 tane kusbasi dogranmis domates
  • Zeytinyagi
Soganlarimizi ve sarimsaklarimizi halka halka dograyip, diger malzemelerimizle iyice karistiriyoruz. Daha sonra tepsiye koydugumuz baligimizin uzerine esit sekilde yayip firinda yaklasik 20 dakika pisirdikten sonra firinimizi kapatip firinimizin izgara kisminin low kismini acip uzeri kizarana kadar da burada pisiriyoruz. ( Bu arada izgara kisminda piserken de firin kisminda hangi katta pisirdiysek yine ayni katta olacak.)
Afiyet olsun.
Post a Comment