SELEN CAKE BUTIK PASTA
WELCOME TO SELEN'S CAKE HOUSE

Ozel gunleriniz icin Ozel tasarim pasta, cup cake, kurabiye, Turk baklavasi, borek ve Turk yemekleri hazirlanir. Irtibat icin: sibelsah@yahoo.com

Thursday, February 24, 2011

Eclair (Ekler)

Malzemeler
  • 1 su bardağı (236 ml) su
  • 100 gram tereyağı
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1+1/4 su bardağı (175 gram) un
  • 4 adet büyük boy yumurta, oda sıcaklığında
Kremasi icin

  • 2 su bardağı tam yağlı süt
  • 3 adet büyük boy yumurtanın sarısı
  • 1/4 su bardağı (50 gram) şeker
  • 2 çorba kaşığı mısır nişastası 
  • 1 çorba kaşığı un
    Uzerine surmek icin
    • 120 gr cikolata
    • 1 cay bardagi sut

    1. Su, tuz ve tereyağını, orta boy bir tencerede, kısık ateşte, tereyağı tamamen eriyene kadar tahta bir kaşıkla karıştırın.
    2. Tereyağı tamamen eridikten sonra ocağın altını açıp yüksek ateşte kaynama noktasına getirin ve ateşten alın.
    3. Unu tek seferde karışımın içine döküp tahta bir kaşık yardımıyla karıştırarak yedirin.
    4. Tencereyi tekrar ocağa alıp, orta ateşte, hamurun suyu biraz uçup tencerenin altında ince bir hamur tabakası oluşana kadar, yaklaşık 3 dakika boyunca aralıksız olarak tahta kaşıkla karıştırmaya devam edin.
    5. Ateşten alıp karışım biraz soğuyana kadar tahta kaşıkla karıştırmaya devam edin (karışım çok sıcak olursa yumurtalar eklendikten sonra pişmeye başlayacak ve istenmeyen bir yumurta kokusunun oluşmasına sebep olacaktır).
    Ardından yumurtaları teker teker ekleyin ve her eklemeden sonra hamura iyice yedirecek şekilde karıştırın.  Hiç bekletmeden, hamuru 2 cm genişliğinde bir uç takılmış büyük boy bir krema torbasına koyup 12 cm boyunda hamur parçalarını aralarında 5′er cm kalacak şekilde yağlı kağıt serili iki adet fırın tepsisinin üzerine sıkın. 10 dakika boyunca pişirip ardından fırının kapağını aralayıp tahta bir kaşığın sapını sokarak çok az açıklık bırakın ve 5 dakika daha pişirin. 15. dakikanın sonunda tepsileri önleri arkaya gelecek şekilde ve alttaki tepsiyi üsttekiyle değiştirmek suretiyle tekrar fırına yerleştirin ve fırın kapısı yine kaşığın sapıyla hafif aralık kalacak şekide 10 dakika daha pişirin. Hamurunuz tamamiyla yukselip uzeri altin sarisi olana kadar pisirin.  Ekler hamurlarını fırından çıkartıp soğumaya bırakın. Ekler hamurlariniz sogurken siz muhallebinizi hazirlayin. Ben muhallebiyi ekler hamuru pistikten sonra yapmayi tercih ediyorum, olur da hamur coker , kivami tutmaz. Muhallebi icin tum malzemeleri karistirip ocakta muhallebi kivamina gelene kadar pisiriyoruz. Pisen muhallebimizi de karistira karistira sogutuyoruz. Daha sonra ortadan ikiye kestigimiz ekler hamurlarimizin icerisine bol miktarda muhallebi koyup, isittigimiz sut icerisinde eriitigimiz cikolata sosuna batirip buzdolabinda bir gece bekletiyoruz. Oldukca uzun ve zahmetli olan eklerlerin en guzel asamasi yeme ani oluyor. Yapmasi saatler yemesi 10 dakika:)
    (Tarifte tarafimca degisiklik yapilmistir.)
    (Cafe Fernando'dan alinmistir)
    Post a Comment