SELEN CAKE BUTIK PASTA
WELCOME TO SELEN'S CAKE HOUSE

Ozel gunleriniz icin Ozel tasarim pasta, cup cake, kurabiye, Turk baklavasi, borek ve Turk yemekleri hazirlanir. Irtibat icin: sibelsah@yahoo.com

Friday, January 28, 2011

Buttercream Icing

Amerikalilarin pasta kaplamada kullandiklari bu krema yogun bir sekilde yag ve seker icerdigi icin Turk damak tadindan cok uzak. Yine de merak edenler icin tarifini vermek istedim.

  1. 1 cup bitkisel kati yag
  2. 1 teaspoon vanilya ya da badem aromasi
  3. 7-8 teaspoon su ya da sut
  4. 453 gr pudra sekeri
  5. 1 yemek kasigi yumurta aki tozu
  6. Cok az tuz
Yagi , suyu ve vanilyamizi mixer ile kremsi bir hal alana kadar cirpiyoruz. Daha sonra pudra sekerimizi ve yumurta aki tozunu ekliyoruz. Mixer ile iyice cirpiyoruz. Toplam 2-1/2 cup krema cikiyor. Bu stiff denilen koyu kivamdaki buttercream oluyor. Bu karisima 2 bucuk teaspoon su eklerseniz orta kivamda bir krema olur. 5 teaspoon su eklerseniz yumusak kivamda bir krema elde edersiniz.

Diger bir Buttercream icing tarifi de yumurta aki tozu olmadan yapilan asagidaki tarif;

  1. 1/2 cup bitkisel  margarine
  2. 1/2 cup (1 stick) tereyagi ya da oda sicakliginda margarin
  3. 1 teaspoon vanilya
  4. 4 cups elenmis pudra sekeri
  5. 2 tablespoons sut 
Yukarida anlattigim sekilde hazirlayip kullanabilirsiniz

Buttercream Icing
  1. 1 cup solid white vegetable shortening
  2. 1 teaspoon vanilla or almond flavor
  3. 7-8 teaspoon milk or water
  4. 1 lb pure cane confectioner's sugar
  5. 1 tablespoon meringue powder
  6. pinch of salt
Cream shortening, flavoring and water. Add dry ingredients and mix on medium speed until all ingredients have been thorougly mixed together. Blend an additional minute or so, until creamy. Makes 2-1/2 cups.
This buttercream is stiff consistency. If you want to medium consistency add 2-1/2 teaspoons of water for the full recipe. For thin consistency 5 teaspoons of water for the full recipe.





 

No comments: