Amerikalilarin pasta kaplamada kullandiklari bu krema yogun bir sekilde yag ve seker icerdigi icin Turk damak tadindan cok uzak. Yine de merak edenler icin tarifini vermek istedim.
- 1 cup bitkisel kati yag
- 1 teaspoon vanilya ya da badem aromasi
- 7-8 teaspoon su ya da sut
- 453 gr pudra sekeri
- 1 yemek kasigi yumurta aki tozu
- Cok az tuz
Yagi , suyu ve vanilyamizi mixer ile kremsi bir hal alana kadar cirpiyoruz. Daha sonra pudra sekerimizi ve yumurta aki tozunu ekliyoruz. Mixer ile iyice cirpiyoruz. Toplam 2-1/2 cup krema cikiyor. Bu stiff denilen koyu kivamdaki buttercream oluyor. Bu karisima 2 bucuk teaspoon su eklerseniz orta kivamda bir krema olur. 5 teaspoon su eklerseniz yumusak kivamda bir krema elde edersiniz.
Diger bir Buttercream icing tarifi de yumurta aki tozu olmadan yapilan asagidaki tarif;
- 1/2 cup bitkisel margarine
- 1/2 cup (1 stick) tereyagi ya da oda sicakliginda margarin
- 1 teaspoon vanilya
- 4 cups elenmis pudra sekeri
- 2 tablespoons sut
Buttercream Icing
- 1 cup solid white vegetable shortening
- 1 teaspoon vanilla or almond flavor
- 7-8 teaspoon milk or water
- 1 lb pure cane confectioner's sugar
- 1 tablespoon meringue powder
- pinch of salt
This buttercream is stiff consistency. If you want to medium consistency add 2-1/2 teaspoons of water for the full recipe. For thin consistency 5 teaspoons of water for the full recipe.
No comments:
Post a Comment