SELEN CAKE BUTIK PASTA
WELCOME TO SELEN'S CAKE HOUSE

Ozel gunleriniz icin Ozel tasarim pasta, cup cake, kurabiye, Turk baklavasi, borek ve Turk yemekleri hazirlanir. Irtibat icin: sibelsah@yahoo.com

Wednesday, January 23, 2013

Alman Pastasi

Malzemeler
  1. 15gr yas maya ya da 7 gr kuru maya
  2. 300 ml ilik su
  3. 450 gr un
  4. 3 buyuk boy yumurta
  5. 3 yemek kasigi zeytinyagi
  6. 150 gr toz seker
  7. 1 paket vanilya
  8. Uzerine dokmek icin pudra sekeri
Arasina koymak  icin
  1.  Vanilyali puding
  2. 2 adet muz
Ya da isterseniz kendi kullandiginiz kremanizi koyabilirsiniz. (Ben kremami kendim yaptim)

Mayayi 125ml ilik su icinde eritin. Kopukleninceye kadar bekletin. 150 gr unu bir kabin icine eleyin. Mayali karisimi yeterince ilik su ilavesi ile birlikte dokun ve sert bir hamur elde edene dek yogurun. Uzerini bez ile ortun ve hacmi iki katina cikincaya kadar bekletin.
3 yumurtayi, yagi , sekeri ve vanilyayi bir kapta cirpin. Kalan unu da icerisine eleyin ve yogurun. Yogururken arada su ekleyerek yumusak bir hamur haline getirin. Sert hamuru, yumusak hamurun icine yogurarak karistirin. Daha sonra dilerseniz tekli yuvarlaklar seklinde ya da 30 cm'lik yuvarlak bir kalip icerisinde ( Kalibi yaglayin) 180 derecede pisirin.Pistikten sonra sogukken arasina kremanizi yayip uzerine de bol pudra sekeri serperek buzdolabinda birkac saat beklettikten sonra yiyebilirsiniz.
Post a Comment