SELEN CAKE BUTIK PASTA
WELCOME TO SELEN'S CAKE HOUSE

Ozel gunleriniz icin Ozel tasarim pasta, cup cake, kurabiye, Turk baklavasi, borek ve Turk yemekleri hazirlanir. Irtibat icin: sibelsah@yahoo.com

Wednesday, October 31, 2012

Reese's Chocolate (Fistik Ezmeli Cikolata)



Reese's cikolatalari Amerika'nin en meshur cikolatalarindan birisi. Eger fistik ezmesi seviyorsaniz tam sizin damak tadiniza gore bir tat. Reese's cikolatasini evde yapmak isteyenler icin tarifini yayinliyorum.

Malzemeler
  • 1-1/4 cup Yer fistigi ezmesi
  • 1 cup rondodan gecirilmis sade biskuvi
  • 1/2 cup pudra sekeri
  • Uzerlerini kaplamak icin 150 gr benmari eritilmis cikolata
Cikolata haric tum malzemelerimizi karistirip bir saat buzdolabinda bekletiyoruz. Bir saat beklettigimiz karisimimizi eger kalibiniz varsa kalibinizda yoksa elinizle minik yuvarlak toplar seklinde yuvarlayarak sekillendirtikten sonra eritilmis cikolataya batirip buzdolabinda bir saat bekletin.
(Cikolataya batirdiktan sonra yagli kagit uzerine koyun.)
 Kalipla yapmak isterseniz eger, once kalibimiza cikolatimizdan 1 tatli kasigindan biraz fazla cikolata dokup uzerine biskuvi hamurumuzu bastirip buzdolabinda cikolatimiz sertlesene kadar bekletiyoruz. Cikolatamiz sertlestikten sonra kalibimizdan cikarip afiyetle yiyiyoruz:)

For Recipe;
  • 1 cup Graham cracker crumbs
  • 1-1/4 cup peanut butter
  • 1/2 cup powdered sugar
  • 12 ounces white or dark chocolate for coating
in a large bowl stir together peanut butter, graham crumbs and powdered sugar. Refrigerate for 1 hour. Shape crumb mixture into balls, using one level tablespoon for each. In a small saucepan melt confectioner's coating over low heat. Dip each ball in coating, letting excess drip off. Place on wax paper. refrigerate at least 1 hour.
For the same shape you can use chocolate mold. 

4 comments:

Unknown said...

Sibel canım geçmiş bayramın kutlu olsun A.B.D. OLANLARI gördük tv de umarım oralarda bişey yoktur...baklavan harika olmuş çikolata tarifini yapıcam ben fıstık ezmesini çok severim....aldım tarifi canım sevgiler

Unknown said...

Sagol Pembe'cim. Biz deniz kenarindan birkac saat uzak oldugumuz icin cok etkilenmedik. Kiyi kesimlerini cok vurdu.

Hadi bakalim bekliyorum resimlerini:) Ilgin icin cok tesekkur ederim.

Sevgiler

Naz said...

Selenciğim bloğunu ilk kez ziyaret ediyorum. Her şey şahane görünüyor ellerine sağlık. Tariflerini ilk fırsatta deneyeceğim..Antalya'dan sevgiler..

Unknown said...

Cok tesekkur ederim naz.
Sevgiler...