SELEN CAKE BUTIK PASTA
WELCOME TO SELEN'S CAKE HOUSE

Ozel gunleriniz icin Ozel tasarim pasta, cup cake, kurabiye, Turk baklavasi, borek ve Turk yemekleri hazirlanir. Irtibat icin: sibelsah@yahoo.com

Sunday, May 27, 2012

Yagli Ekmek (Katmer)

Kahvaltilarin vazgecilmezlerinden yagli ekmege bayilirim. Bu hafta ici degerli bir arkadasin kahvaltisinda yedigim mukemmel ekmeklerin tadi damagimda kalinca , bana da mutfak yolu gozuktu...:)
Ben bu ekmegi hem mayali hem de mayasiz olarak iki sekilde yapiyorum. Asagida her iki tarifi de yayinlayacagim. Siz tercih ettiginiz, size uygun olan tarifi uygulayabilirsiniz. Bana sorarsaniz mayasiz olani daha guzel derim.

Malzemeler
Mayali tarif icin;
  • 4 cup un ( Ekmek makinelerinizin olcu kabini da kullanabilirisiniz)
  • 2 cay kasigi toz maya
  • 2 cay kasigi tuz
  • 1 tatli kasigi siviyag
  • Alabildigi kadar un
  • Tereyagi (Eritilmis)
Mayasiz tarif icin;
  • 4 cup un
  • 2 cay kasigi tuz
  • Su
  • Tereyagi ( eritilmis)
Mayali yapmak isterseniz tereyagi haric tum malzemeleri iyice yogurup mayalanana kadar agzi kapali olarak hamur iki kati buyuklugune gelinceye kadar mayalandiriyoruz. Hamur mayalandiktan sonra portakal buyuklugunde bir yumak alip unlanmis tezgahimizda bol unla yufka seklinde aciyoruz. Actigimiz hamurumuzun uzerine bol miktarda eritilmis tereyagi surup  kol boregi gibi rulo sariyoruz. Sardigimiz ruloyu da kendi etrafina dolayip (Gul boregi gibi) elimizle bastiriyoruz. Daha sonra hamurumuzu merdane ile orta kalin (Resimdeki gibi hatta biraz daha ince olabilir) aciyoruz. Isittigimiz sacimizda ya da teflon tavamizda arkali onlu iyice kizartiyoruz. 
Mayasiz tarifte de uygulama ayni sekilde yapiliyor.
Post a Comment