Malzemeler:
- 2 stick oda sicakliginda tereyagi (Orjinal tarifte 250 gr olarak geciyor fakat ben Amerikan olculerine gore 2 stick kullaniyorum.)
- 2 yumurta (1 sarı üzerine)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 kaşık şeker
- 1 çay fincanı süt
- 1 paket kuru maya ( Tarifin orjinalinde yas maya var ama yurtdisinda olanlarin bulmasi sorun olacagi icin ben kuru maya yazdim. Kendim de kuru maya ile yapiyorum.)
- un
Kuru mayayi bir fincan icerisinde uzerini gececek kadar su ile kabarmaya birakin. Mayamiz kabardiktan sonra tum malzemeleri karistirip kulak memesi yumusakliginda bir hamur elde edelim. Hamurumuzu mayalanmasi icin 3 saat kadar uzeri kapali olarak sicak bir ortamda bekletelim. Hamurumuz kabardiktan sonra diledigimiz sekli verip uzerine yumurta sarisi surdukten sonra firinda uzerleri kizarana kadar pisirelim. Isterseniz icerisine peynir ya da kendi isteginize gore herhangi bir ic malzemesi koyabilirsiniz. Bu pogacalari yaptiktan sonra buzluga koyup uzun bir sure saklayabilirsiniz. Buzluktan cikartip firinda ya da teflon tavada isittiginizda cok guzel bir tadi olyor. Soguk olarak tuketmenizi tavsiye etmiyorum. Isitilinca cok hos oluyorlar.
(Tarifin orjinal sahibi sayin Hatice Ozdemir)
Ingredients
- 2 stick butter (room temperature)
- 2 egg ( we will use 1 egg yolk for rubbing it on the dough)
- 2 teaspoon salt
- 1 tablespoon sugar
- 1 tea cup of milk
- 1 package instant yeast
- Flour
No comments:
Post a Comment