SELEN CAKE BUTIK PASTA
WELCOME TO SELEN'S CAKE HOUSE

Ozel gunleriniz icin Ozel tasarim pasta, cup cake, kurabiye, Turk baklavasi, borek ve Turk yemekleri hazirlanir. Irtibat icin: sibelsah@yahoo.com

Thursday, October 18, 2012

Burma Baklava

Bayram yaklastikca bayram hazirliklari da yavastan basladi artik. Gerci ailelerden , ulkenden uzak bayram pek bir bayram hissini vermese de biz yine de o atmosferi yasatmaya calisiyoruz. Ben bir tepsi baklavami yaptim, serbetledim ve su an yenilmeye baslandi bile. Insaallah bayrama ikramlik olacak ikinci tepsiyi yapmayi dusunuyorum. Ya nasip diyelim...

Baklavanin Tarifi Turkiye'den eski bir arkadasa , Melahat Hanim'a ait.

Malzemeler
  • 1 yumurta
  • Yarim su bardagi siviyag
  • Yarim su bardagi sut
  • Yarim su bardagi yogurt
  • 1 kabartma tozu
  • 1 cay kasigi tuz
  • un
  • 500 gr Nisasta ( yufkalari acmak icin kullanacagiz)
Ic malzemesi icin;
  • 600 gr cekilmis ceviz ici
Uzerine dokmek icin;

  • 300 gr tereyagi
Serbeti icin;

  • 4 bardak seker
  • 4 bardak su
  • 1-2 damla limon suyu
Hamur icin tum malzemeleri karistirip kulak memesi kivaminda bir hamur yoguruyoruz. Hamurumuzu yarim saat kadar dinlenmeye birakiyoruz. Hamurumuz dinlenirken serbetimizi hazirliyoruz. Seker ve suyumuzu tenceremizde orta ateste yarim saat kaynatiyoruz. Indirmeden once limon suyumuzu ekleyip ocaktan aliyoruz.  Sogumasi icin bir kenara koyuyoruz.
Dinlenen hamurumuzu yumurta buyuklugunde bezelere ayirip her bir bezeyi nisasta ile yufka seklinde incecik aciyoruz. Her yufkanin uzerine cekilmis ceviz icimizden serpip yufkamizi oklavaya sariyoruz. Daha sonra oklavaya sardigimiz yufkamizi iki yanindan ortaya dogru buzuyoruz. Buzulen yufkayi dikkatlice oklavadan cekip bicakla dilimleyip tepsimize diziyoruz. Tum yufkalarimiza ayni islemi yaptiktan sonra tereyagimizi iyice kizdirip baklavamizin uzerine her yerine gelecek sekilde dokuyoruz. Daha sonra isitilmis firinimizda baklavalarimiz iyice pisene kadar pisiriyoruz. Baklavalarimizi firindan cikardiktan sonra uzerine soguk serbetimizi dokuyoruz. Bir gece serbetini cekmesi icin bekletip afiyetle yiyebilirsiniz.
Post a Comment