Su ana kadar yedigim en lezzetli borek desem abartmam herhalde. Ramazan ayinda siz de iftarlarinizi ve sahurlarinizi birbirinden enfes borek cesitleriyle tatlandirabilirsiniz. Bu da onlardan sadece bir tanesi... Tarifi "Annemin Eli" arkadasimizin blogunda gormustum http://annemineli.blogspot.com/2012/02/arnavut-boregi.html ve uzunca bir zamandir denemek istiyordum. En nihayetinde denedim ve iyi ki de denemisim:))
Malzemeler
- Un
- Tuz
- Sirke
Ici Icin;
- Ispanak
- 1 orta boy sogan
- Siviyag
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
Ara katlara surmek icin de;
- 250 gr tereyagi
- 1 su bardagi siviyag
Un, tuz ve sirkemizle ( bir kiloya yarim cay bardagi diyelim) kulak memesi kivaminda bir hamur hazirliyoruz. Daha sonra hamurumuzu 24 bezeye ayirip bu bezeleri de 12'serli gruplara ayiriyoruz. Bu bezelerin her birini yemek tabagi buyuklugunde acip her birinin uzerine erittigimiz tereyagi ve siviyag karisimindan bolca surup 12 bezeyi ust uste koyuyoruz. Diger 12'li gruba da ayni islemi yapiyoruz. Daha sonra 12'li her grubu tepsimizin buyuklugunde aciyoruz. Ilk kati tepsimize serdikten sonra araya ispanakli karisimimizi yayip ( Ben ispanagi tavada soganla birlikte iyice kavurup, baharatla harmanladim.) diger kati da onun uzerine serip firinimizda iyice kizarana kadar pisiriyoruz. ( Bir kac gun onceden yapip dolaba koyup sonra pisirmek isterseniz hic denemeyin derim.)
Simdiden afiyet olsun
No comments:
Post a Comment